Schrobmachine kopen

De aanschaf van een professionele schrobmachine is een grote investering. En er zijn best wat mogelijkheden en zaken om rekening mee te houden. Waar moet je opletten bij het kopen van een schrobmachine? Hoe werkt een schrobzuigmachine? Heb je een schrobmachine nodig en welke opties zjin er?

5 redenen om een schrobmachine te kopen

Waarom een industriële of professionele schrobzuigmachine kopen? Onderstaand hebben wij 5 redenen verzameld:

  1. Ideaal bij het schoonmaken van grotere vloeroppervlaktes vanaf +/- 100 m2
  2. Een schrobmachine reinigt een vloer beter & sneller dan bij handmatige schoonmaak.
  3. Hygiënisch reinigen: een dweil of mop verspreidt vuil en bacteriën doordat je met slechts 1 emmer water werkt. Een schrobmachine werkt echter met 2 watertanks. Een voor schoon water waarmee de vloer wordt gereinigd en een tank voor opvangen van het vervuilde water.
  4. Besparing in arbeidskosten, doordat een vloer sneller is gereinigd.
  5. Een goede schrobmachine, zoals a-merk Tennant, gaat jarenlang mee, waardoor de aanschafkosten snel weer zijn terugverdiend.

Wat is een schrobmachine?

Een schrobmachine is een machine om een vloer snel te schrobben en droog te zuigen. Veel schrobmachines hebben ook een zuigfunctie. Omdat anders na het schrobben de vloer nat zou blijven. En dit zorgt voor gevaarlijke situaties, denk aan glij- en valpartijen. Een schrobmachine wordt daarom ook vaak een schrobzuigmachine genoemd.

Hoe werkt een schrobmachine voor de vloer?

Stap 1
De vloer wordt geschrobd met water uit de schoonwatertank. Soms gecombineerd met een schoonmaakmiddel. Maar dit is niet altijd nodig, kijk bijvoorbeeld naar de Ec-H2O technologie™ van Tennant. Daarmee kunnen vloeren worden gereinigd zonder (chemische) schoonmaakmiddelen. Dit is beter voor het milieu en er wordt bespaard op schoonmaakmiddelen.

Stap 2
Direct na het schrobben wordt het vervuilde water opgezogen en komt het vuile water in de opvangtank terecht. Een schrobzuigmachine voert dus 2 taken tegelijkertijd uit. Deze schrobt de vloer en zuigt deze ook direct weer droog. Na het reinigen van de vloer is deze schoon en droog. De vloer kan direct weer worden gebruikt. Er dus hoeft niet te worden gewacht tot de vloer droog is. Dit is handig in drukke winkelcentra, maar ook in een magazijn of productieruimte waar 24/7 wordt gewerkt.

Hoe werkt een schrobmachine?

Waar worden professionele schrobmachines gebruikt?

Deze worden gebruikt door bedrijven en instellingen. Denk aan: werkplaatsen, hotels, vliegvelden, parkeergarages, winkelcentra, productieruimtes, magazijnen, ziekenhuizen, scholen, zwembaden, showrooms en supermarkten.

Is het nodig om een een schrobmachine te kopen?

Heb je een schrobmachine nodig? Of kan je toch beter handmatig de vloer schoonmaken? Een professionele schrobmachine is interessant voor vloeren vanaf grofweg 100m2 vloeroppervlakte. Vanaf 100m2 bespaart het veel tijd, reinigt een machine de vloer beter dan bij handmatige reiniging en wordt het bedrijfsproces minder verstoort.

Welke opties zijn er? Waar kan je uitkiezen?

Waar kan je allemaal uitkiezen? Wat zijn belangrijke keuzes bij het kopen van een schrobmachine?

1. Borstels of pads

Een schrobmachine wordt voorzien van borstels of pads. Heb je een ruwe vloer of een vloer met ruwe coating? Kies dan voor borstels. Heb je een gladde vloer, gecoate of gevlinderde (beton)vloer? Kies dan voor pads. Hier lees je meer over de keuze tussen pads of borstels.

2. Werkbreedte

Elke machine heeft een andere werkbreedte. De keuze voor een werkbreedte is afhankelijk van het te reinigen vloeroppervlakte. Bij veel smalle gangen en ruimtes met obstakels is bijvoorbeeld een smalle werkbreedte aan te bevelen.

3. Welke vervuiling op de vloer?

Heb je een schrobmachine nodig of eigenlijk toch een veegmachine? Een schrobmachine zet je in bij kleine hoeveelheden stof, aangehecht vuil, vet of andere vervuiling die aan de vloer gehecht is. Is er sprake van veel stof en losliggend vuil? Kies dan een veegmachine.

4. Achterloop, zit of stand-on?

Schrobmachines zijn verkrijgbaar als opzit-, achterloop- en stand-on uitvoeringen. Een achterloop-schrobmachine is wendbaar en past door deuropeningen en smalle gangen en is geschikt voor kleine vloeroppervlaktes. Een opzitmachine (ook ride-on genoemd) is minder wendbaar maar is geschikt voor het reinigen van grote vloeroppervlaktes. Deze wordt geadviseerd bij vloeroppervlaktes vanaf 1.500m2. De stand-on machine wordt gebruikt voor middelgrote vloeroppervlaktes of wanneer de aanschaf van een zitmachine niet haalbaar is. Een stand-on is ook iets wendbaarder dan een zitmachine.

Zitschrobmachine
Achterloop-schrobmachine
Stand-on schrobmachine
Stand-on schrobmachine

5. Nieuw of gebruikt?

Een reinigingsmachine van een degelijk merk gaat jarenlang mee. Tennant is een merk dat bekend staat om machines die bijna onverslijtbaar lijken. Een gebruikte schrobmachine is een budgetvriendelijk alternatief voor een nieuwe machine.

Scherpe offerte ? Of advies over de juiste schrobmachine voor uw vloer?

contact en advies

Direct een scherpe offerte ontvangen? Of weten welke schrobmachine past bij uw bedrijf, oppervlakte, vervuiling of toepassing? Neem vrijblijvend contact met ons op voor gratis advies op maat of een demonstratie op locatie van onze schrobmachines

Bel (+31) 0318 507 249, mail naar info@industrialcleaning.nl of gebruik onderstaand formulier.

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.