Schrobmachine kopen

De aanschaf van een professionele schrobmachine is een grote investering. En er zijn best wat mogelijkheden en zaken om rekening mee te houden. Waar moet je opletten bij het kopen van een schrobmachine?

Wat is een schrobmachine?

Een schrobmachine is een machine om een vloer snel te schrobben en droog te zuigen. Veel schrobmachines hebben ook een zuigfunctie. Omdat anders na het schrobben de vloer nat zou blijven. En dit zorgt voor gevaarlijke situaties, denk aan glij- en valpartijen. Een schrobmachine wordt daarom ook vaak een schrobzuigmachine genoemd.

Hoe werkt een schrobmachine voor de vloer?

  1. De vloer wordt geschrobt met water uit de schoonwatertank. Soms gecombineerd met een schoonmaakmiddel. Maar dit is niet altijd nodig, kijk bijvoorbeeld naar de Ec-H2O technologie™ van Tennant. Daarmee kunnen vloeren worden gereinigd zonder (chemische) schoonmaakmiddelen. Dit is beter voor het milieu en er wordt bespaard op schoonmaakmiddelen.
  2. Direct na het schrobben wordt het water opgezogen en komt het vuile water in de opvangtank terecht.  

Een schrobmachine voert dus 2 taken tegelijkertijd uit. Deze schrobt de vloer en zuigt deze ook direct weer droog. Na het reinigen van de vloer is deze schoon en droog. De vloer kan direct weer worden gebruikt. Er dus hoeft niet te worden gewacht tot de vloer droog is. Dit is handig in drukke winkelcentra maar ook in een magazijn waar 24/7 wordt gewerkt.

Waarom een schrobmachine kopen?

Een schrobmachine wordt ingezet bij het schoonmaken van grotere vloeroppervlaktes. Waarbij het niet haalbaar is om de vloer handmatig schoon te maken. Daarnaast reinigt een schrobmachine een vloer beter en sneller dan bij handmatige schoonmaak. Het zorgt tevens voor een besparing in de arbeidskosten omdat een vloer sneller is schoongemaakt. Een schrobmachine is een duurder in aanschaf dan een dweil en een emmer. Maar een goede schrobmachine gaat heel lang mee, denk aan een A-merk als Tennant. En dan zijn de kosten snel weer terugverdiend.

Waar worden professionele schrobmachines gebruikt?

Deze worden gebruikt door bedrijven en instellingen. Denk aan: werkplaatsen, hotels, vliegvelden, parkeergarages, winkelcentra, magazijnen, showrooms en supermarkten.

Welke type schrobmachines zijn er?

Er is keuze uit een zitschrobmachine (ook ride-on schrobmachine genoemd), achterloopmachine en stand-on machine. Een zitschrobmachine wordt ingezet bij grote oppervlaktes. Een achterloopmachine wordt ingezet bij kleinere vloeroppervlaktes en bij smalle gangen en/of deuropeningen. Een stand-on machine wordt vaak gekozen wanneer er sprake is van een middelgroot vloeroppervlak of wanneer de aanschaf van een zitmachine niet haalbaar is. Een stand-on is ook iets wendbaarder dan een zitmachine.

Zitschrobmachine
Achterloop-schrobmachine
Stand-on schrobmachine
Standon schrobmachine

Welke schrobmachine kopen?

De keuze in schrobmachines is groot. En het soms moeilijk in te schatten welke machine past bij uw vloer, bedrijfsruimte, toepassing en wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat of een demonstratie van onze schrobmachine op locatie. Wij verkopen nieuwe en gebruikte schrobzuigmachines van Tennant. Daarnaast zijn deze ook beschikbaar voor lease en verhuur.

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.