Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands veegmachine?

Overweeg je een gebruikte veegmachine aan te schaffen? Onderstaand vind je 3 handige tips waarop je moet letten bij aankoop van een tweedehandse professionele veegmachine.

3 tips bij het kopen van een tweedehands veegmachine

1. Batterij is belangrijker dan leeftijd

Veel mensen zoeken naar een gebruikte professionele veegmachine die niet te oud is. Dus hoe jonger, hoe beter. Maar dat is bij veegmachines niet altijd van toepassing. Het is beter om naar de algehele staat van de machine te kijken dan alleen naar het bouwjaar. Een aantal onderdelen van een veegmachine zijn kostbaar. Denk aan bijvoorbeeld: het batterijpakket, elektro/hydro motoren en de aandrijfmotor. Wanneer deze onderdelen bij een machine van 10 jaar oud vervangen zijn en bij de machine van 5 jaar oud niet, kan je vaak beter voor de machine van 10 jaar oud kiezen.

2. Staat van de motoren van de veegmachine

Wat is de staat van schrobmotoren en hydromotoren ed? Dit is moeilijk zelf te controleren. Vraag de verkoper wat de geschiedenis is van de motoren. Om zeker te zijn dat de staat goed is kan je een veegmachine kopen die bij de dealer is onderhouden. Dan weet je dat de veegmachine zijn onderhoudsbeurten heeft gehad en dat, indien nodig, de motor is vervangen of gereviseerd.

3. Merk van de veegmachine

Een tweedehands Mercedes Vito bedrijfsbus rijdt fijner dan een bestelbus van een vaag merk uit China. Dat komt omdat de Vito bekend staat om zijn kwaliteit en lange levensduur. Het is een waardevaste wagen. Dit geldt hetzelfde voor veegmachines. Kies voor een A-merk. Een Tennant veegmachine behoudt bijvoorbeeld zijn kwaliteit en deze machines zijn vrijwel onverwoestbaar. Daarom zijn dit populaire en veelgevraagde gebruikte machines. Eventuele onderdelen zijn eenvoudig te vervangen en makkelijk verkrijgbaar, ook van de oudere modellen.

Waar een tweedehands veegmachine kopen?

Je kan een gebruikte veegmachine kopen op Marktplaats, eBay, een online veiling of bij een dealer van veegmachines.

Voorbeelden van gebruikte veegmachines:

Waarom verkopen wij veel gebruikte veegmachines?

Industrial Cleaning is expert in veegmachines en schrobmachines. Wij verkopen veel tweedehands veegmachines. En verkopen voornamelijk Tennant machines. Wij staan 100% achter de kwaliteit van deze machines want ze zijn vrijwel onverwoestbaar.

Stappenplan voor verkoop van een tweedehands machine

Voordat een gebruikte machine bij ons de verkoop in gaat ondernemen wij onderstaande stappen:

  1. De veegmachine wordt gecontroleerd op werking & status van de onderdelen
  2. We vervangen of reviseren alle slijtdelen en/of elektromotoren
  3. Controle of de batterij 90% van zijn capaciteit behaalt. Nee? Dan wordt de batterij vervangen.

Inclusief garantie

Door onze grondige checkup ontvang je technisch gezien bijna een nieuwe veegmachine. Daarom geven wij, als enige in de markt, standaard 1 jaar garantie op onze gebruikte veegmachines of garantie op 500 gebruiksuren (wat eerst komt).