Een schrobmachine kopen?

In dit artikel vind je 5 tips bij aanschaf van een schrobmachine. Je leest over de werking van een schrobmachine en 5 redenen om er een te kopen. Je leest tevens waar ze vaak worden gebruikt en welke types er te koop zijn.

5 tips bij aanschaf van een schrobmachine

Er zijn een aantal belangrijke zaken en keuzemogelijkheden om rekening mee te houden wanneer je een schrobmachine gaat kopen. Onderstaand enkele tips verzameld.

1. Handmatig schoonmaken of toch een machine?

Heb je een schrobmachine nodig? Een professionele schrobmachine is interessant voor vloeren vanaf grofweg 100m2 vloeroppervlakte. Vanaf 100m2 bespaart het veel tijd, reinigt een machine de vloer beter dan bij handmatige reiniging en wordt het bedrijfsproces minder verstoort.

2. Borstels of pads

Een schrobmachine wordt voorzien van borstels of pads. Heb je een ruwe vloer of een vloer met ruwe coating? Kies dan voor borstels. Heb je een gladde vloer, gecoate of gevlinderde (beton)vloer? Kies dan voor pads.
Hier lees je meer over de keuze tussen pads of borstels.

3. Achterloop, zit of stand-on?

Schrobmachines zijn verkrijgbaar als zit-, achterloop- en stand-on uitvoeringen. De stand-on en zitmachines worden gebruikt voor grote vloeroppervlaktes.

Een achterloop-schrobmachine is wendbaarder en past door deuropeningen en smalle gangen en is geschikt voor kleine vloeroppervlaktes. Een opzitmachine is minder wendbaar maar is geschikt voor het reinigen van grote vloeroppervlaktes. Een zitmachine wordt geadviseerd bij vloeroppervlaktes vanaf 1.500m2.

4. Werkbreedte

Elke machine heeft een andere werkbreedte. De keuze voor een werkbreedte is afhankelijk van het te reinigen vloeroppervlakte. Bij veel smalle gangen en ruimtes met obstakels is een smalle werkbreedte aan te bevelen.

5. Welk machine bij welke vervuiling op de vloer?

Heb je een schrobmachine nodig of eigenlijk een veegmachine? Een schrobmachine zet je in bij kleine hoeveelheden stof, aangehecht vuil, vet of andere vervuiling die aan de vloer gehecht is. Is er sprake van veel stof en losliggend vuil? Kies dan een veegmachine.

Hoe werkt een schrobmachine?

Een schrobmachine is een machine om een vloer snel nat te reinigen en droog te zuigen. Alle schrobmachines hebben ook een zuigfunctie. Omdat anders na het schrobben de vloer nat blijft. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, denk aan glij- en valpartijen. Een schrobmachine wordt daarom ook vaak een schrobzuigmachine genoemd.

Stap 1:
De vloer wordt geschrobd met water uit de schoonwatertank. Soms gecombineerd met een schoonmaakmiddel. Maar dit is niet altijd nodig, kijk bijvoorbeeld naar de Ec-H2O technologie™ van Tennant. Daarmee kunnen vloeren worden gereinigd zonder reinigingsmiddel. Dit is beter voor het milieu en bespaart op schoonmaakmiddelen.

Stap 2:
Direct na het schrobben wordt het vervuilde water opgezogen en komt het vuile water in de opvangtank terecht. Een schrobzuigmachine voert dus 2 taken tegelijkertijd uit. Deze schrobt de vloer en zuigt deze ook direct weer droog. Na het reinigen van de vloer is deze schoon en droog. De vloer kan direct weer worden gebruikt. Er dus hoeft niet te worden gewacht tot de vloer droog is. Dit is handig in drukke winkelcentra, maar ook in een magazijn of productieruimte waar 24/7 wordt gewerkt.

Schrobmachine Tennant T20 Magazijn
Tennant T2 Schrobmachine - Winkelcentrum

5 redenen om een schrobmachine te kopen

Waarom een schrobzuigmachine kopen? Onderstaand hebben wij 5 redenen verzameld:

  1. Ideaal bij het schoonmaken van grotere vloeroppervlaktes vanaf +/- 100 m2
  2. Een schrobmachine reinigt een vloer beter & sneller dan bij handmatige schoonmaak.
  3. Hygiënisch reinigen: een dweil of mop verspreidt vuil en bacteriën doordat je met slechts 1 emmer water werkt. Een schrobmachine werkt echter met 2 watertanks. Een voor schoon water waarmee de vloer wordt gereinigd en een tank voor opvangen van het vervuilde water.
  4. Besparing in arbeidskosten, doordat een vloer sneller is gereinigd.
  5. Een goede schrobmachine, zoals a-merk Tennant, gaat jarenlang mee, waardoor de aanschafkosten snel weer zijn terugverdiend.

Waar worden ze gebruikt?

Deze worden gebruikt door bedrijven en instellingen. Denk aan: werkplaatsen, hotels, vliegvelden, parkeergarages, winkelcentra, magazijnen, showrooms en supermarkten.

Welke types zijn er?

Er is keuze uit een zitschrobmachine (ook ride-on schrobmachine genoemd), achterloopmachine en stand-on schrobmachine.

Een zitschrobmachine wordt ingezet bij grote oppervlaktes. Een achterloopmachine wordt ingezet bij kleinere vloeroppervlaktes en bij smalle gangen en/of deuropeningen. Een stand-on machine wordt vaak gekozen wanneer er sprake is van een middelgroot vloeroppervlak of wanneer de aanschaf van een zitmachine niet haalbaar is. Een stand-on is ook iets wendbaarder dan een zitmachine.

zitschrobmachine
Zitschrobmachine
Achterloop Schrobmachine
Achterloopmachine
Stand-on schrobmachine
Stand-on schrobmachine

Nieuw of gebruikt?

Een reinigingsmachine van een degelijk merk gaat jarenlang mee. Tennant is een merk dat bekend staat om machines die bijna onverslijtbaar lijken. Een gebruikte schrobmachine is een budgetvriendelijk alternatief voor een nieuwe machine.

Gratis advies bij aanschaf van een schrobzuigmachine?

Welke machines past bij uw vloer, bedrijfsruimte, toepassing en wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor gratis advies op maat of een gratis demonstratie van onze schrobmachine op locatie. Bel (+31) 0318 507 249, mail naar info@industrialcleaning.nl of gebruik onderstaand formulier.

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.