Wat is ec-H2O NanoClean™-technologie?

De ec-H2O NanoClean™-technologie van Tennant converteert water elektrisch in een innovatieve
schoonmaakoplossing. Die grondig schoonmaakt, minder water verbruikt, geen schoonmaakmiddel verbruikt en de impact op het milieu aanzienlijk vermindert in vergelijking met dagelijkse chemische vloerreinigingsmiddelen. Tennant heeft al meer dan 65.000 schrobmachines voorzien van de ec-H2O™ technologie verkocht aan meer dan 7.500 klanten.

Hoe werkt het elektrisch converteren?

Het water wordt geconverteerd door een ingebouwde e-cel die miljoenen microscopisch kleine belletjes
genereert. Deze nanobelletjes verhogen de doeltreffende werking van de reinigingsoplossing.

De voordelen op een rij:

1. Bespaar op schoonmaakmiddelen

Dankzij deze technologie zijn schoonmaakmiddelen overbodig. De ec-H2O™-technologie van Tennant zet water elektrisch om in een innovatieve schoonmaakoplossing. Hierdoor is er geen schoonmaakmiddel nodig voor het reinigen van een vloer. Trainingen voor het werken met vloerreinigingschemicaliën zijn dus overbodig.

2. Hogere productiviteit

Dankzij de hogere productiviteit wordt er bespaard op arbeidskosten. Er kan namelijk tot 3 x langer gereinigd worden. Dit komt doordat de watertanks van de schrobzuigmachine minder vaak geleegd en gevuld hoeven te worden en omdat er minder water nodig is bij het schoonmaken. De vloer is dan ook sneller schoongemaakt.

3. Minder verbruik van water

Schrobmachines uitgerust met ec-H2O-technologie verbruiken tot 70% minder water dan conventionele vloerschoonmaakmethodes.

4. Effectief reinigen

Een schrobmachine uitgerust met ec-H2O NanoClean™ verwijdert op grondige wijze de typische dagelijkse verontreinigingen. Maar verwijdert, zonder chemische resten achter te laten, ook hardnekkig vuil zoals voedingsvetten, strooizout enz. Tests in de praktijk door klanten en een onafhankelijke partij hebben aangetoond dat schrobben met ec-H2O-technologie effectief vuil verwijdert. Daarnaast laat ec-H2O geen chemische resten achter zodat vloeren er geboend uit blijven zien.

5. Gezondheid en veiligheid

Ec-H2O NanoClean™ is gecertificeerd door het NFSI (National Floor Safety Institute) voor het verbeteren van de vloertractie en het verminderen van het risico op uitglijden en vallen. Daarnaast garandeert de NSF-registratie dat deze technologie veilig is voor gebruik in de voedingsindustrie. Het werken met giftige schoonmaakchemicaliën kan verschillende gezondheidscomplicaties veroorzaken. Met deze unieke schoonmaaktechnologie zijn schoonmaakmiddelen niet meer nodig en dit is veiliger voor werknemers.

6. Milieuvriendelijker

Klanten die deze technologie gebruiken voor het dagelijkse onderhoud van hun vloeren hebben ervaren dat ze minder water, chemicaliën en verpakkingen gebruiken, wat bijdraagt aan een verminderde impact van hun schoonmaakactiviteiten op het milieu. Volgens een onafhankelijke studie van EcoForm zorgt ec-H2O-technologie voor een significante vermindering van de impact van het reinigingsproces op het milieu in 7 belangrijke categorieën.

ecoform onderzoek - tennant

Verschil tussen traditioneel reinigen en ec-H2O NanoClean™

Reguliere schrobmachines reinigen de vloer volgens 3 stappen:
1. Bevochtiging door het water
2. Mechanisch schrobben door de borstels of pads
3. Reiniging door reinigingsmiddelen toegevoegd aan de oplossing

Schrobmachines voorzien van de ec-H2O NanoClean™ technologie hebben ook een bevochtigende en mechanische werking. Maar in plaats van een toegevoegd reinigingsmiddel maken ze gebruik van elektrisch geconverteerd water. Het water wordt geconverteerd door een ingebouwde e-cel en bevat miljoenen microscopisch kleine belletjes die bekend staan als nanobelletjes. In samenwerking met universitaire wetenschappers toonde Tennant aan dat het deze nanobelletjes zijn die de reinigende kracht van ec-H2O NanoClean™ genereren. De technologie is niet ontwikkeld voor alle soorten vuil (zoals hoge concentraties van vetten en oliën). Voor dit soort bevuiling kan (eenmalig) chemische reinigingsmiddelen nodig zijn.​​

Wat zeggen anderen over ec-H2O NanoClean™?

“Het neemt echt alles op, zoals je het met een mop en emmer zou doen, maar dan geautomatiseerd. Op deze manier kunnen we het reinigingsproces meer dan drie keer korter maken.”
Craig Arnold (Aramark)

“Het dagelijks gebruik van gewone chemische middelen laat resten achter; je bent haast verplicht om te reinigen na de reiniging. Toen we overstapten naar ec-H20 NanoClean machines, konden we reinigen en ontvetten zonder resten achter te laten.”
Alex Bemiller (Sodexo, Penn-Harris-Madison Schools)

Welke schrobmachines?

Onderstaande schrobmachine kunnen worden voorzien van de ec-H2O NanoClean™ technologie:

Tennant T7
Tennant T300
Tennant T500 / T500e
Tennant T350
Tennant T600
Tennant T7
Tennant T7 AMR
Tennant T12

Bekijk ook de ec-H2O Test.