Wat is een professionele veegmachine?

Er zijn verschillende soorten veegmachines te koop en te huur. Er zijn handmatige machines verkrijgbaar die ook eventueel voor rondom het huis gebruikt kunnen worden en accu-aangedreven machines voor professioneel gebruik. Daarnaast wordt ook vaak de term veegwagen gebruikt.

Wat is het verschil tussen een veegmachine en een veegwagen?

De termen veegmachine en veegwagen worden vaak als synoniemen gebruikt. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen deze machines.

Professionele veegwagen

Een professionele veegwagen wordt vaak buiten ingezet door gemeentes. Hiermee worden straten en pleinen geveegd en schoongehouden. Na bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd worden bekers en vuil snel opgeveegd door gemeentemedewerkers of schoonmaakdiensten met veegwagens (ook straatveegmachine genoemd).

Professionele veegmachine

Een professionele veegmachine wordt gebruikt door bedrijven en organisaties om vloeren van winkels, showrooms, magazijnen, bedrijfshallen, vliegvelden en parkeergarages te reinigen. Ze worden vaak binnen gebruikt, maar sommige zijn ook geschikt voor een buitenterrein.

Handmatige veegmachine

Handmatige veegmachine

Een handmatige veegmachine wordt gebruik voor kleine vloeroppervlaktes en smalle paden in bijv. een magazijn. Ook wordt deze machine gebruikt door particulieren rondom het huis. Voor het vegen van een oprit of een stoep in achtertuin.

Verschil tussen handmatige en professionele veegmachines

handmatig versus professionele veegmachine

Er is een groot verschil tussen achterloop veegmachines en opzit veegmachines. Onderstaand hebben we 4 verschillen verzameld.

4 belangrijke verschillen op een rij:

vloer oppervlakVloeroppervlak
Een achterloop veegmachine is geschikt voor kleine vloeroppervlaktes. Denk aan een klein magazijn, oprit of terras met lichte vervuiling. Deze zijn niet geschikt voor grote oppervlaktes i.v.m. slijtage van de machine en onderdelen. Daarnaast zorgt de kleinere werkbreedte van de machine dat het vegen van een vloeroppervlakte langer duurt. De aanschafprijs van een dergelijke machine is dikwijls aanzienlijk lager maar onderdelen moeten sneller worden vervangen wanneer de machine wordt gebruikt voor grote vloeroppervlaktes.

diesel elektrischHandmatig, elektrisch, LPG of diesel
Professionele veegmachines zijn vaak uitgevoerd in (zelfrijdende) uitvoeringen, zoals: elektrisch, LPG of diesel. De machines gericht op de consumentenmarkt zijn handmatige veegmachines die moeten worden geduwd. Voor een kleine oppervlakte zoals een terras in de tuin is dit geen probleem. Maar bij een bedrijfshal of showroom is dit intensief en tijdrovend.

opzit achterloop veegmachineOpzit of achterloop
Professionele veegmachines zijn verkrijgbaar als achterloop- of opzit-veegmachine. De meest gebruikte veegmachine voor de particuliere markt is de achterloop-veegmachine (ook duw-veegmachine genoemd). Een opzit-veegmachine is ideaal voor zeer grote vloeroppervlaktes, denk aan magazijnen en werkplaatsen. Deze machines reinigen snel en efficiënt.

opvangbakOpvangbak
De vuilopvangbak van een opzit veegmachine is aanzienlijk groter dan de opvangbak van een achterloop variant. Zo hoeft de vuilvergaarbak minder vaak te worden geleegd en kan er efficiënter worden schoongemaakt zonder tussendoor frequent te stoppen om de bak te legen.

Professionele veegmachines huren of kopen?

Bekijk hier onze professionele veegmachines. Deze zijn beschikbaar voor de verhuur, verkoop of lease. Advies of vragen? Neem contact met ons op, wij helpen graag.