Professionele veegmachine

Er zijn verschillende soorten professionele veegmachines te koop en te huur. Er zijn handmatige machines verkrijgbaar die ook eventueel rondom een woning gebruikt kunnen worden en aangedreven machines voor professioneel gebruik. Daarnaast wordt ook vaak de term veegwagen gebruikt.

Wat is het verschil tussen een veegmachine en een veegwagen?

De termen veegmachine en veegwagen worden vaak als synoniemen gebruikt. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen deze machines. Zie onderstaand een toelichting per machine.

Handmatige veegmachine

Handmatige veegmachine

Een handmatige veegmachine wordt gebruik voor kleine vloeroppervlaktes en smalle paden in bijv. een magazijn. Ook wordt deze machine gebruikt door particulieren rondom het huis. Voor het vegen van een oprit of een stoep in achtertuin.

Professionele veegmachine

Een professionele veegmachine wordt gebruikt door bedrijven en organisaties om vloeren van winkels, showrooms, magazijnen, bedrijfshallen, vliegvelden en parkeergarages te reinigen. Ze worden vaak binnen gebruikt, maar sommige zijn ook geschikt voor een buitenterrein.

Professionele veegwagen

Een professionele veegwagen wordt gebruikt om straten en pleinen te vegen. Bijvoorbeeld na afloop van een voetbalwedstrijd voor het opvegen van bekers en vuil. Deze machines worden ook straatveegmachines genoemd.

Een veegwagen is dus een hele andere machine dan een veegmachine. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende soorten veegmachines en niet verder in op de veegwagen. We bespreken de verschillen tussen handmatige en professionele machines. En wanneer kies je welke machine?

Verschil tussen handmatige en professionele veegmachines

Handmatige veegmachine
Handmatige veegmachine
S7 Veegmachine Achterloop
Aangedreven professionele achterloop-veegmachine
Professionele opzit-veegmachine

Er is een groot verschil tussen handmatige veegmachines, aangedreven achterloop-veegmachines en aangedreven opzit-veegmachines. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de grootte van het te reinigen vloeroppervlakte. Onderstaand lees je meer over de verschillen.

Wanneer kies je welke professionele veegmachine?

Vloeroppervlakte

vloer oppervlak

Grote of kleine vloer?
Een handmatige veegmachine is geschikt voor kleine vloeroppervlaktes. Denk aan een klein magazijn, oprit of terras met lichte vervuiling. Deze zijn niet geschikt voor grote oppervlaktes i.v.m. slijtage van de machine en onderdelen. Een professionele veegmachine heeft een grotere werkbreedte waardoor het vegen van een groot vloeroppervlakte sneller gaat. De aanschafprijs van een handmatige machine is aanzienlijk lager, maar onderdelen moeten sneller worden vervangen wanneer de machine wordt gebruikt voor grote vloeroppervlaktes.

Aandrijving

diesel elektrisch

Handmatig, elektrisch, LPG of diesel?
Professionele veegmachines zijn vaak uitgevoerd in aangedreven of zelfs zelfrijdende uitvoeringen, zoals: elektrisch, LPG of diesel. De machines gericht op de consumentenmarkt zijn handmatige veegmachines die moeten worden geduwd. Voor een kleine oppervlakte zoals een terras in een tuin is dit geen probleem. Maar bij een bedrijfshal of showroom is dit intensief en tijdrovend.

Achterloop of opzit

opzit achterloop veegmachine

Lopen of zitten?
Professionele veegmachines zijn verkrijgbaar als handmatig machines, aangedreven achterloop- of opzit-veegmachines. De meest gebruikte veegmachine voor de particuliere markt is de handmatige veegmachine, ook een duw-veegmachine genoemd. Een opzit-veegmachine is ideaal voor grote vloeroppervlaktes, denk aan magazijnen en werkplaatsen. Deze machines reinigen snel en efficiënt.

Opvangbak

opvangbak veegmachine

Hoe vaak legen?
De vuilopvangbak van een aangedreven professionele veegmachine is aanzienlijk groter dan de opvangbak van een handmatige variant. Want dit afval kan snel enkele kilo’s wegen. Bij een aangedreven machine heb je geen last van een grote en zware opvangbak. Bij een handmatige uitvoerig moet je echter steeds meer kracht zetten om het apparaat vooruit te krijgen. Hier moet de bak sneller geleegd worden. En moet men tussendoor frequenter stoppen om de bak te legen.

Welke professionele veegmachine past bij jouw vloer?

Bekijk hier onze veegmachines. Deze zijn beschikbaar voor de verhuur, verkoop of lease. Wil je weten welke veegmachine bij jouw vloer past? Of een gratis demo op locatie van een veegmachine? Neem contact met ons op, wij helpen graag.

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.