Hoe reinig je verschillende soorten vloeren?

Iedere vloer heeft een andere aanpak en behandeling nodig om deze te reinigen. Zo heb je onder andere gevlinderde betonvloeren, gecoate vloeren, asfaltvloeren of een vloer die bestaat uit klinkers. 

De hierboven genoemde vloeren zijn veelal te vinden in een parkeergarage of een bedrijfshal. Maar ieder type vloer heeft zijn voor- en nadelen. Lees onderstaand de voordelen en nadelen per vloer qua schoonmaak.

Gevlinderde betonvloer reinigen

Een gevlinderde betonvloer heeft als voordeel dat het de minst kostbare vloer is, maar een nadeel ervan is dat bijvoorbeeld olievlekken diep in de vloer trekken en ze er niet meer uit krijgt. 

Asfaltvloer met open structuur

Vloeren van asfalt slijten het minste. Een nadeel ervan is dat het moeilijk te onderhouden is. Dat komt doordat asfalt een open structuur heeft. Hierdoor dringt het vuil zich in de vloer wat maakt dat deze moeilijk te reinigen is. 

Vloer van klinkers schoonmaken

Het geval bij vloeren die bestaan uit klinkers is dat deze vloeren eenvoudig te leggen zijn. Nadeel is je kunt ze alleen vegen. Nat reinigen met een schrobmachine is dus helaas niet mogelijk. 

Gecoate vloer

Met name een gecoate vloer heeft een bijzondere aanpak nodig. Een voordeel ervan is dat een gecoate vloer ideaal is voor plekken waar je te maken krijgt met olieachtige vlekken. Deze vlekken trekken namelijk niet in de vloer. Een nadeel is dat een gecoate vloer soms aangemaakt wordt met zandkorrels, wat de vloer stroef en grof maakt. Dit gebeurd om te voorkomen dat mensen vallen. 

Als een gecoate vloer aangemaakt wordt met (veel) zand, maakt dit het reinigen van de vloer erg lastig. Het vuil gaat namelijk in poriën van de grove vloer zitten. 

Grove vloeren schoonmaken met borstels

Om een vloer goed te reinigen maken wij gebruik van pads onder de schrobzuigmachine. Maar deze pads blijven door de grofheid aan de vloer haken. Daarom is het grove vloeren alleen mogelijk om te werken met borstels.

Schone vloeren en coating

Vloeren hebben een heel ander aanzicht als het schoon is. Hoe beter een parkeergarage of bedrijfsvloer onderhouden wordt, hoe beter deze schoon blijft. Zo schakelen de Vlaqgroep en de Fa Geerdink ons in als zij een vloer gecoat hebben. Zij coaten parkeergarages op verschillende locaties. Wij reinigen dan de gecoate vloer voor oplevering. 

Vrijblijvend advies of vragen over uw vloer?

ciontact en advies

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies voor uw bedrijfsvloer? Wij verkopen en verhuren professionele veegmachines en schrobmachines. Wij zijn te bereiken op  (+31) 0318 507 249  & info@industrialcleaning.nl of gebruik ons contactformulier.