Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft bij Industrial Cleaning continue aandacht. Bij al onze werkzaamheden stellen wij ons de vraag wat de milieu-impact is en of we deze kunnen beperken of elimineren.

Onze organisatie

Wij proberen in onze eigen organisatie zo duurzaam mogelijk te werken. Dankzij de 84 zonnepanelen op ons dak zorgen wij grotendeels voor onze eigen energievoorziening. Daarnaast printen wij zo min mogelijk, maken geen gebruik van wegwerpbekers en vinden recycling belangrijk. Onze medewerkers kunnen gebruik maken van een fietsplan zodat zij de auto kunnen laten staan. We ontkomen niet aan de transport van de machines. Maar hebben hierin gekozen voor de meest milieuvriendelijk optie voor het uitvoeren van onze werkzaamheden. Onze vrachtwagen voldoet aan de Euro 6 norm. Onze auto’s voor machinetransport rijden op LPG.

Zonnepanelen bij Industrial Cleaning in Veenendaal

Recycling

Al onze afvalstoffen worden gescheiden en volgens de richtlijnen afgevoerd. Voor verzending van onderdelen maken we gebruik van gebruikte of gerecyclede kartonnen dozen.

Selectie van onze leveranciers

Industrial Cleaning levert hoogwaardige duurzame reinigingsmiddelen met een lange levensduur. Onze leveranciers worden geselecteerd op hun focus voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid.

Onze Tennant machines worden geproduceerd in de Tennant fabriek in Uden. Met de productie in Nederland zijn arbeidsomstandigheden volgens Europese richtlijnen gewaarborgd. Bovendien is hiermee transport van machines over grote afstanden uitgesloten.

Gebruikte onderdelen

Het hergebruik van materialen en machines vinden wij belangrijk. Deze zijn vaak nog zeer bruikbaar en in goede staat voor een tweede ronde. Dus hebben wij ook tweedehands onderdelen en gebruikte Tennant machines op voorraad. Een voordelig en duurzaam alternatief!

Reduceren van water en reinigingsmiddel

ec-h20 tennant

Het gebruik van chemicaliën dringen wij zoveel mogelijk terug. Door bijvoorbeeld het innovatieve ec-H2O-systeem van onze Tennant fabrikant. Deze reinigingstechnologie gebruikt geen reinigingsmiddel en is uniek in de markt. Het is een veel verkochte optie op onze Tennant schrobzuigmachines. Wat is Ec-H2O technologie™? Daarnaast kunnen wij diverse ecologische schoonmaakmiddelen leveren die het milieu niet belasten, maar wel zorgen voor een schone vloer.