Duurzaamheid

Industrial Cleaning richt zich op het ontwikkelen van oplossingen die bijdragen aan het creëren van schone, veilige en gezonde werkplaats op een milieuvriendelijke manier.

Wij proberen in onze eigen organisatie zo duurzaam mogelijk te werken. Dankzij de 84 zonnepanelen op ons dak zorgen wij grotendeels voor onze eigen energievoorziening. Daarnaast printen wij zo min mogelijk, maken bewust geen gebruik van wegwerpbekers, vinden recycling belangrijk en onze medewerkers kunnen gebruik maken van een fietsplan zodat zij de auto kunnen laten staan.

Selectie van onze leveranciers

Industrial Cleaning levert hoogwaardige duurzame reinigingsmiddelen. Onze leveranciers worden geselecteerd op hun focus voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid.

Gebruikte onderdelen

Het hergebruik van materialen en machines vinden wij belangrijk. Deze zijn vaak nog zeer bruikbaar en in goede staat voor een tweede ronde. Dus hebben wij ook tweedehands onderdelen en gebruikte Tennant machines op voorraad. Een voordelig en duurzaam alternatief!

Reduceren van water en reinigingsmiddel

Het gebruik van chemicaliën dringen wij zoveel mogelijk terug. Door bijvoorbeeld het innovatieve ec-H2O-systeem van onze Tennant fabrikant. Deze reinigingstechnologie gebruikt geen reinigingsmiddel en is uniek in de markt. Het is een veel verkochte optie op onze Tennant schrobzuigmachines.

Wat is Ec-H2O technologie™?

ec-h20 tennant

Geen schoonmaakmiddel meer nodig
De ec-H2O™-technologie van Tennant zet water elektrisch om in een innovatieve schoonmaakoplossing. Hierdoor is er geen schoonmaakmiddel en minder water nodig voor het reinigen van een vloer. Deze unieke technologie reinigt effectief en vermindert de impact op het milieu vergeleken met andere reinigingsmiddelen voor dagelijks gebruik.

70% minder water
Klanten die deze technologie gebruiken voor het dagelijkse onderhoud van hun vloeren hebben ervaren dat ze minder water, chemicaliën en verpakkingen gebruiken, wat bijdraagt aan een verminderde impact van hun schoonmaakactiviteiten op het milieu. Schrobzuigmachines uitgerust met ec-H2O-technologie verbruiken tot 70% minder water dan conventionele vloerschoonmaakmethodes.

Geen chemische resten
Tests in de praktijk door klanten en een onafhankelijke partij hebben aangetoond dat schrobben met ec-H2O-technologie effectief vuil verwijdert. Daarnaast laat ec-H2O geen chemische resten achter zodat vloeren er geboend uit blijven zien.

Bespaar geld
Er hoeven geen reiningsmiddelen meer te worden aangeschaft. En daarnaast hoeft de watertank minder vaak te worden gevuld doordat er minder water nodig is bij het schoonmaken. Hierdoor wordt ook de productiviteit verhoogd en is de vloer sneller gereinigd. Trainingen voor het werken met vloerreinigingschemicaliën zijn dan ook overbodig.

Verhoogde veiligheid
NFSI (National Floor Safety Institute) verzekert u ervan dat ec-H2O-technologie de tractie van vloeren significant verbetert, wat het aantal ongelukken door uitglijden en vallen kan reduceren. De NSF-registratie betekent dat ec-H2O ook veilig te gebruiken is in omgevingen waarin voedingsmiddelen en dranken gehanteerd worden.

Verklein de impact op het milieu
Volgens een onafhankelijke studie van EcoForm zorgt ec-H2O-technologie voor een significante vermindering van de impact van het reinigingsproces op het milieu in 7 belangrijke categorieën. Schrobbers die uitgerust zijn met ec-H2O-technologie kunnen tot drie keer langer schrobben op één tank water en tot 70% minder water gebruiken dan conventionele methoden voor het schrobben van vloeren.

Voor alle soorten vuil?
ec-H2O-technologie van Tennant is niet ontwikkeld voor alle soorten vuil (inclusief hoge concentraties van vetten en oliën). Voor dit soort bevuilingen kunnen (eenmalig) chemische reinigingsmiddelen nodig zijn.​​

Meer info en testresultaten t.a.v. Tennant ec-H2O.