Borstels of pads voor een schrobmachine gebruiken?

Tennant schrobmachines kunnen worden onderverdeeld in 2 typen. Namelijk cilindrische machines en disk machines. Cilindrische schrobmachines zijn voorzien van een cilindrische borstel. Disk machines kunnen worden uitgerust met borstels of met pads.
Pads versus Borstels - Tennant
Borstels en pads voor schrobmachines

Wanneer kies je borstels en wanneer pads?

De keuze voor borstels of pads is afhankelijk van de vervuiling en de aard van het vloeroppervlak. Het gespecialiseerde team van Industrial Cleaning werkt reinigt dagelijks vloeren met schrobmachines en helpt graag bij het maken van de juiste keuze.

Ruwe vloer of vloer met grove coating

Op een ruwe vloer of een vloer met een grove coating, zoals veel gebruikt in parkeergarages, is gebruik van pads niet mogelijk. De pads blijven “haken” aan de grove coating en raken defect. Een sterk verontreinigde vloer met een grove structuur is dan ook lastig te reinigen. Over het algemeen zal een nylonborstel (zacht) in combinatie met een reinigingsmiddel het beste resultaat geven. De zachte haren van een nylon borstel komen makkelijker in de diepgelegen delen van de vloer of coating.

Gladde, gevlinderde of gecoate betonvloer

Op een gladde, gevlinderde of gecoate betonvloer, kan de schrobmachine worden uitgerust met pads. Pads geven hier over het algemeen een beter schoonmaakresultaat dan borstels.

Afhankelijk van de vervuiling kunnen hardere of zachtere pads worden gebruikt. Het gebruik van harde pads kan bij intensief gebruik krassen op de vloer veroorzaken, om die reden wordt over het algemeen met een medium harde pad gewerkt.

Pads vergelijkbaar met een schuurspons

U kunt het schoonmaken van de vloer met borstels en pads vergelijken met het schoonmaken van een pan in uw keuken. Eerst maakt u de pan schoon met een afwasborstel, mocht het resultaat met de afwasborstel onvoldoende zijn dan pakt u een schuurspons. Het zelfde werkt ook voor het reinigen voor een vloer. De afwasborstel staat gelijk aan onze borstel en de schuurspons aan onze pads. 

Hoe reinig je welke vloer?

Elke vloersoort vraagt om een andere reinigingsmethode. Een gevlinderde betonvloer, asfaltvloer met open structuur, gecoate vloer, vloer van klinkers of grove vloeren: ze vragen allemaal om een specifieke behandeling. Lees meer over hoe je welke vloer reinigt.

Tennant borstels of pads kopen?

Maakt u gebruik van een Tennant schrobmachine? En is uw borstel of pad aan vervanging toe? Wij verkopen Tennant onderdelen.

Vraag of advies over borstels of pads?

Ook staan we telefonisch en via mail voor u klaar. Heeft u vragen over borstels en pads of heeft u een andere vraag? Wij zijn bereikbaar op  (+31) 0318 507 249  & info@industrialcleaning.nl of gebruik ons contactformulier.

Bekijk meer info over het huren van een schrobmachine of aanschaf van een schrobmachine.