Wanneer gebruiken wij borstels of pads?

Tennant schrobmachines kunnen worden onderverdeeld in 2 typen. Cilindrische machines met een cilindrische borstel en Disk machines. Disk machines kunnen worden uitgerust met borstels of met pads.

De keuze voor borstels of pads is afhankelijk van de vervuiling en de aard van het vloeroppervlak. Het gespecialiseerde team van Industrial Cleaning heeft hier veel ervaring mee en helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Op een ruwe vloer of een vloer met een grove coating, zoals veel gebruikt in parkeergarages, is gebruik van pads niet mogelijk. De pads blijven “haken” aan de grove coating en raken defect. Een sterk verontreinigde vloer met een grove structuur is dan ook lastig te reinigen. Over het algemeen zal een nylon borstel (zacht) in combinatie met een reinigingsmiddel het beste resultaat geven. De zachte haren van een nylon borstel komen makkelijker in de diepgelegen delen van de vloer of coating.

Op een gladde, gevlinderde of gecoate betonvloer, kan de schrobmachine worden uitgerust met pads. Pads geven over het algemeen een beter schoonmaakresultaat dan borstels.

Afhankelijk van de vervuiling kunnen hardere of zachtere pads worden gebruikt. Het gebruik van harde pads kan bij intensief gebruik krassen op de vloer veroorzaken, om die reden wordt over het algemeen met een medium harde pad gewerkt.

U kunt het schoonmaken van de vloer met borstels en pads vergelijken met het schoonmaken van een pan in uw keuken. Eerst maakt u de pan schoon met een afwasborstel, mocht het resultaat met de afwasborstel onvoldoende zijn dan pakt u een schuurspons. Het zelfde werkt ook voor het reinigen voor een vloer. De afwasborstel staat gelijk aan onze borstel en de schuurspons aan onze pads. 

Benieuwd hoe wij precies te werk bij het reinigen van deze vloeren? Lees dan hier verder!

Maakt u reeds gebruik van een Tennant machine en is uw borstel of pad aan vervanging toe? Vanaf nu verkopen wij verschillende machines en onderdelen ook via Bol.com!

Ook staan we telefonisch en via mail voor u klaar. Heeft u vragen over borstels en pads of heeft u een andere vraag? Wij zijn bereikbaar op  +31 318 507 249  & info@industrialcleaning.nl

#Tennant #IndustrialCleaning #Bol.com #Veenendaal #Borstels #Pads #Reinigen #Vloeren #Parkeergarage