Vloer handmatig of met een schrobzuigmachine schoonmaken?

Wanneer schakel je een industriële schrobzuigmachine in? En wanneer kan je een vloer beter handmatig reinigen? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld door klanten. Onderstaand een uitleg over wanneer je beter voor handmatig of industrieel reinigen kiest.

schrobmachine versus handmatig vloeren reinigen

1. Vloeroppervlakte tot 100m2

Handmatig reinigen is geschikt voor vloeren tot 100m2. Vanaf 100m2 is een schrobzuigmachine een goede keuze vanwege o.a. de tijdsbesparing en het schoonmaakresultaat.

2. Tijdsbesparing

Bij handmatig werken duurt het langer om de klus te klaren en hoe goed de werknemer ook is, de kans dat vuil en aanslag achterblijft is ondanks alle inspanningen zeer waarschijnlijk. Door de langer benodigde tijd en het beperkte resultaat lopen de kosten van handmatige processen sterk op.

3. Schoonmaakresultaat

Industriële schrobmachines zijn krachtpatsers die worden aangedreven door een accu, LPG of diesel. Je kan hier handmatig niet tegenop werken. Een schrobzuigmachine biedt een alles-in-één oplossing die bedoeld is om intensieve handarbeid te beperken. Een schrobzuigmachine schrobt intensiever en zorgt voor een betere en snellere afvoer van vuil.

4. Verstoring bedrijfsproces

Om handmatig een groot vloeroppervlak te onderhouden, is veel mankracht en arbeidsuren nodig. Door de langere schoonmaaktijd heeft het handmatige reinigingsproces ook invloed op een bedrijfsproces. Dit kan worden verstoord en worden vertraagd door langdurige reinigingswerkzaamheden. Dankzij een schrobmachine wordt er bespaard op werkuren en het primaire proces van een bedrijf nauwelijks verstoord.

5. Contact met schoonmaakmiddelen

Een nadeel van handmatig reinigen is dat schoonmaakmedewerkers veelvuldig fysiek in contact komen met chemicaliën en oplosmiddelen die hen in gevaar kunnen brengen.

6. Kostenbesparing op lange en korte termijn

Bedrijven en organisaties met een beperkt budget kiezen uit kostenbesparing vaak voor handmatige schoonmaakprocessen. Zonder zich te realiseren dat de aanschaf of het leasen van een schrobzuigmachine op termijn vele malen goedkoper is. Er moet hier namelijk gekeken worden naar een besparing op werkuren, bedrijfsproces continuïteit en gezondheid en welzijn van medewerkers.

Advies over de keuze tussen handmatig of een professionele schrobmachine?

Vraagt ​​u zich af hoe industriële schrobmachines uw bedrijfsresultaten kunnen verbeteren ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden? Neem contact met ons op, wij brengen graag een vrijblijvend advies op maat uit voor bedrijfssituatie.