Trotse sponsor van Lupus Cycling 2024

Industrial Cleaning is trotse sponsor van Lupus Cycling 2024. John van der Poel gaat in april 2024 naar de Noordkaap fietsen, onder de naam Lupus Cycling 2024. Hij legt deze tocht van ruim 6.400 km af op zijn ligfiets. Het doel van de tocht is meer bekendheid generen voor de auto-imuunziekte lupus. Want veel patiënten die lupus hebben lijden in stilte. Een grotere bekendheid zou hen helpen in de maatschappij. Daarnaast is het doel om geld in te zamelen voor NVLE. De NVLE is een vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD. Zij doen o.a. onderzoek naar deze ziektes.

Wie is John?

John is 65 jaar oud en is sinds september 2023 met pensioen. Hij heeft jarenlang gewerkt als docent Elektrotechniek. John is getrouwd met Marianne. Marianne heeft een vorm van lupus, namelijk SLE. Hierdoor is zij beperkt in haar doen en laten. Uiterlijk is nauwelijks te zien dat ze SLE heeft. Het is een vrij onbekende ziekte die veel impact heeft op het leven van patiënten en hun omgeving. In Nederland heeft naar schatting 1 op de 2000 mensen een vorm van lupus.

Wat is lupus precies?

Lupus is een auto-immuunziekte. Die je grofweg kan indelen in 2 soorten: Lupus Erythematosus (LE) en Systematische Lupus Erythematodes (SLE). LE veroorzaakt ontstekingen in de huid en gewrichten. SLE zorgt voor ontstekingen in diverse organen. De ontstekingsverschijnselen kunnen schade aanrichten aan de huid, bloedvaten en organen. Klachten variëren van rode huidafwijkingen in het gezicht, vermoeidheidsklachten tot ernstig ziek zijn met gewrichtsklachten en beschadiging van de nieren.

Meer informatie over de NVLE vind je hier. Wil je John ook sponsoren? Of meer weten over zijn fietstocht? Bekijk hier zijn website.