Welke accu kiezen voor een veegmachine of schrobmachine

Waarom een veegmachine of schrobmachine kiezen die aangedreven is door een accu? Omdat een accu ervoor zorgt dat ze stil werken en vrij van uitstoot zijn t.o.v. een dieseluitvoering. Om een lange levensduur en optimale prestaties te garanderen is het belangrijk dat accu’s op de juiste manier gebruikt, opgeladen en onderhouden worden.

Natte batterij of gel batterijen?

Er bestaan twee soorten accu’s, namelijk de natte batterijen en de onderhoudsvrije gel batterijen. Elk type accu heeft zijn voor- en zijn nadelen. Onderstaand per accusoort een omschrijving en de voor- en nadelen.

Natte batterijen:

Natte batterijen hebben onderhoud nodig. In een natte batterij zit namelijk accuzuur en water. Elke keer dat de accu oplaadt verdampt er water uit de accu. Het onderhoud bij deze accu bestaat uit het wekelijks controleren van het vloeistofniveau en (eventueel) bijvullen van de accucellen met gedemineraliseerd water.

Bij een natte accu komt het onderhoud heel precies. Want bij een te laag vloeistofniveau in de accu komen de loden platen in de accu droog te staan. Deze raken hierdoor beschadigd waardoor de capaciteit afneemt.

De voor- en nadelen van een natte accu:

  • Natte accu’s hebben regelmatig onderhoud nodig
  • Ze kunnen tot 80% ontladen worden alvorens deze opnieuw op te laden
  • Ze zijn voordeliger in aanschaf
  • Beschikken over een grotere capaciteit
  • Hebben bij goed onderhoud een lange levensduur.

Gel batterijen:

Onderhoudsvrije (gel) batterijen hebben zoals de naam al aangeeft geen onderhoud nodig. De accu’s mogen echter niet verder dan 60% ontladen worden omdat verder ontladen schade aan de accu tot gevolg heeft.

De voor- en nadelen van een gel batterij:

  • Onderhoudsvrije accu’s hebben geen onderhoud nodig
  • Zijn duurder in aanschaf
  • Ze hebben een kleinere capaciteit
  • Hebben een kortere levensduur.

Welke accu of batterij voor schrobmachine of veegmachine?

Beide accu’s zijn voor specifieke omstandigheden meer- of minder geschikt. Het is aan u om te kiezen welke batterij het beste bij u past, waarbij wij u natuurlijk graag adviseren. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Wij zijn te bereiken op  +31 318 507 249  & info@industrialcleaning.nl of gebruik ons contactformulier.