Timelapse: Bandensporen verwijderen

Bandensporen op een vloer… zonde van een prachtige vloer. Deze ontstaan in een magazijn of bedrijfshal wanneer bijvoorbeeld een heftruck niet is voorzien van non-marking banden. Gewone banden laten sporen achter, non-marking banden doen dat niet.

Becker Druk- en vacuümpompen BV uit Heerenveen heeft onlangs geïnvesteerd in non-marking banden. Om nieuwe bandensporen te voorkomen. Maar op de 3.000 m2 bedrijfsvloer stonden nog bandensporen van de oude heftruckbanden. Ze wilden een nieuwe start maken op een schone vloer zonder bandensporen. En hebben daarom ons gebeld om de vloer weer als nieuw eruit te laten zien.

Hoe wordt de vloer gereinigd?

Onze medewerkers Paul en Luuk zijn op locatie in Heerenveen aan de slag gegaan om deze vloer te reinigen. In onderstaande timelapse video zie je hoe ze te werk gaan.

Voor het reinigen gebruiken Paul en Luuk de Tennant 5680 schrobmachine. Eerst wordt de vloer geschrobt en ingeweekt met een speciaal reinigingsmiddel. Om te voorkomen dat het ingeweekte deel te snel droogt, wordt de vloer in delen gereinigd. Daarna wordt de vloer meerdere malen geschrobt met speciale pads (grote schuursponsen) en het vervuilde water wordt opgezogen zodat de vloer schoon en droog is. En direct weer klaar is voor ingebruikname.

Meer weten over het verwijderen van bandensporen van een vloer? Of ook van die ontsierende bandensporen af? Neem contact met ons op.