Zo gaan wij te werk om bandensporen te verwijderen

Bandensporen zijn een veelvoorkomend probleem in bijvoorbeeld een parkeergarage, magazijn of een bedrijfshal. Auto’s of heftrucks branden het rubber van de banden in de vloer. Dit laat vervolgens bandensporen achter. Het verwijderen van bandensporen is niet eenvoudig en vraagt om een intensieve behandeling. Wij hebben ons hierin gespecialiseerd en weten precies hoe we bandensporen moeten verwijderen van een vloer.

Binnen 2 sec. is een bandenspoor ingebrand

Binnen twee seconden is een bandenspoor in uw parkeergarage of bedrijfshal ingebrand. Vooral in bochten wringt het rubber in de vloer. Hetzelfde geldt voor een machine die op zijn plek aan het draaien is. Om de bandensporen uit de vloer te halen maken wij gebruik van de reinigingsfactoren van de cirkel van Sinner, een basisconcept in de professionele reinigingsbranche. Hierbij staan chemie, beweging, tijd en temperatuur centraal. 

Hoe gaan wij te werk?

Als ons team op locatie komt, brengen we een heel dun laagje water en reinigingsmiddelen aan op de vloer. Dit laten we een inweken, zo kunnen de chemicaliën en zuren goed hun werk doen.

Daarna gaan we te werk met grote Tennant schrobmachines. Deze machines kunnen zorgen voor een grote druk op de vloer, om extra beweging te creëren en zo de bandensporen te verwijderen.

Dit doen wij onder andere met onze Tennant T17 batterij aangedreven schrobmachine, de Tennant T600 schrobzuigmachine en de Tennant 5680. Dit zijn disc-machines.

Onder deze machines kunnen pads geplaatst worden. Waar borstels niet voldoende resultaat leveren, zorgen onze 3M pads dat de vloer nog intensiever gereinigd wordt.

Onderstaand een timelapse video van een vloer (3.000 m2) waar te zien is hoe wij bandensporen verwijderen op locatie.

Waarom bandensporen verwijderen?

Bandensporen stralen een onverzorgde ruimte uit. Een schone ruimte blijft ook langer schoon. Mensen en bezoekers gedragen zich naar de ruimte. Daarom is het onderhoud van groot belang. 

Hoe voorkom je bandensporen?

Voorkomen is beter dan genezen. Het verwijderen van bandensporen vereist chemicaliën en is een intensief proces voor een bedrijfsvloer. Om bandensporen in de toekomst te voorkomen adviseren wij ten zeerste om gebruik te maken van non-marking banden. Deze banden zijn licht van kleur (wit of geel). De prestaties van deze banden zijn gelijk aan volrubber banden, en laten weinig tot geen bandensporen achter. Non-marking zijn o.a. verkrijgbaar voor heftrucks.

Advies voor uw vloer?

Heeft u vragen, wenst u advies of wilt u een afspraak maken voor het verwijderen van bandensporen? Wij zijn te bereiken op  +31 318 507 249  & info@industrialcleaning.nl of neem contact op via onderstaand formulier. Industrial Cleaning is specialist in het reinigen van vloeren. En verkoopt en verhuurt schrobmachines en veegmachines.

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.