Professionele dweilmachine

Wat is een dweilmachine?

Het woord ‘dweilmachine’ wordt als synoniem gebruikt voor een schrobzuigmachine. Een dweilmachine zorgt dat een vloer nat wordt gereinigd. Net zoals dat met een reguliere dweil en emmer sop wordt gedaan. Alleen met een dweilmachine reinig je een vloer sneller, grondiger en hygiënischer. Een dweilmachine is iets anders dan een ‘ijsdweilmachine’, deze wordt o.a. gebruikt op schaatsbanen om deze te egaliseren.

Is er verschil tussen een gewone dweilmachine en een professionele dweilmachine?

Een professionele dweilmachine is geschikt voor vloeren vanaf grofweg 100m2. Een professionele machine is geschikt voor intensief gebruik. Deze machines zijn gemaakt van degelijke materialen en gaan daarom langer mee en zijn hierdoor ook duurder in aanschaf dan een dweilmachine voor thuisgebruik. Een professionele dweilmachine is niet geschikt voor laminaat.

Hoe werkt een professionele dweilmachine?

Onderstaand een uitleg over de werking van een dweilmachine. Hieruit komt snel naar voren waarom een professionele dweilmachine sneller, grondiger en hygiënischer reinigt dan met handmatig dweilen.

Werking van een dweilmachine

Een dweilmachine (of schrobzuigmachine) werkt met twee watertanks. Een tank is gevuld met schoon water (met eventueel schoonmaakmiddel) om de vloer te reinigen. De vloer wordt schoongemaakt door middel van pads of borstels. Deze schrobben het vuil van de vloer af. Daarna wordt het vieze water direct opgezogen. Dit water komt in de 2e watertank terecht. Door het droogzuigen van de vloer door de dweilmachine is de vloer direct weer droog.

Dweilmachine of handmatig dweilen

Bij handmatig dweilen wordt slechts 1 emmer water gebruikt. Met hetzelfde vervuilde water wordt 1 stuk vloer gereinigd. Terwijl bij een dweilmachine het vuile water nooit meer terug op de vloer komt. Bij handmatig dweilen moet je tussendoor regelmatig het water verversen. En bij vloeren boven de 100m2 kost het behoorlijk wat tijd om de vloer handmatig te dweilen. Na handmatig dweilen moet de vloer drogen. En kan een ruimte tijdelijk niet gebruikt worden. Dit is lastig in productieruimtes omdat het productieproces tijdelijk wordt onderbroken en kan gevaarlijk zijn in winkels of winkelcentra door de gladde vloer.

Achterloop of opzit dweilmachine kiezen?

Er zijn 2 verschillende modellen verkrijgbaar: achterloop en opzit. Bij een achterloop-dweilmachine loop je tijdens het schoonmaken van de vloer achter de machine aan. Heb je een vloer vanaf grofweg 2.000 m2? Kies dan voor een opzit-dweilmachine. Een opzit-machine is 64% productiever dan een achterloopmachine. De machine is ook duurder in aanschaf. Maar deze kosten verdien je terug door de besparing op de arbeidskosten.

Hoe ziet een dweilmachine eruit?

Onderstaand voorbeelden van professionele dweilmachines:

Dweilmachine kopen of huren?

Op zoek naar professionele dweilmachine, om te kopen of te huren? Wij hebben dweilmachine op voorraad voor de verhuur of verkoop. Neem contact met ons op. Wij adviseren je graag welke dweilmachine geschikt is voor jouw vloer, vervuiling en vloeroppervlakte.