Kan je industriële vloeren reinigen zonder chemicaliën?

Voorbeelden van industriële of professionele vloerreinigingsproducten die door veel bedrijven worden gebruikt zijn: ontsmettingsmiddelen van industriële kwaliteit, detergenten (reinigingsmiddelen) en ontsmettingsmiddelen.

Snel, sneller, snelst

Deze industriële schoonmaakproducten worden geproduceerd om aan de veeleisende behoeften van verschillende industrieën en bedrijven te voldoen. Om deze schoonmaakmiddelen te vermarkten richten producenten zich op producteigenschappen zoals snelheid en efficiency. In de hoop dat afnemers graag winst boeken op het gebied van tijd en grondige schoonmaak. Maar hierdoor worden zaken als gezondheid en veiligheid vaak over het hoofd gezien.

Giftige chemicaliën in reinigingsmiddelen

Om een goed, bacteriedodend en kosteneffectief reinigingsmiddel te maken voor het schoonmaken van vloeren wenden producenten zich vaak tot giftige chemicaliën. Maar wat zijn de gezondheidsrisico’s voor werknemers van het werken met dergelijke chemicaliën? En is het de moeite waard om gezondheid op te offeren voor een schone vloer?

Het is bekend dat het inademen van giftige schoonmaakchemicaliën verschillende gezondheidscomplicaties veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een chemische longontsteking (chemische pneumonitis). Daarom wordt er door bedrijven steeds vaker gekozen voor schoonmaakmachines, reinigingsmiddelen en benodigdheden die chemicaliënvrij vloeren reinigen. Werk jij met gevaarlijke stoffen? Doe de zelfinspectie en ontdek wat er voor jou op de werkvloer nog te verbeteren valt.

Oplossingen voor chemicaliënvrij reinigen

Tennant T12 Schrobmachine in gebruik

Er zijn verschillende oplossingen om vloeren te reinigen zonder chemicaliën. Tennant is een innovatieve producent van o.a. schrobmachines. Zij hebben bijvoorbeeld de Tennant T12 schrobmachine ontwikkeld. Deze schrobzuigmachine maakt gebruik van de ec-H2O ™ en FaST®-technologieën. Deze technologieën zorgen voor het chemicaliënvrij (maar wel grondig) reinigen van vloeren.

De ec-H2O™-technologie zet water elektrisch om in een innovatieve schoonmaakoplossing. Hierdoor zijn er geen schoonmaakmiddelen benodigd en is er tot 70% minder water nodig voor het reinigen van een vloer. Deze unieke technologie reinigt echter zeer effectief. De FaST® technologie verbruikt tot 90% minder chemicaliën.

Tennant ECH2O versus Fast technologie

Industriële vloeren reinigen zonder chemicaliën?

Gebruik veiligere schoonmaakoplossingen zodat iedereen profiteert: schoonmakers, klanten, medewerkers en het milieu. Door het reinigen van vloeren zonder chemicaliën wordt de gezondheid van medewerkers, uw portemonnee en de netheid en uitstraling van uw bedrijf niet in gevaar gebracht.

Ecologische schoonmaakmiddelen

Toch een voorkeur om te reinigen met schoonmaakmiddelen? Wij hebben diverse ecologische reinigingsmiddelen die het milieu niet belasten, maar wel zorgen voor een schone vloer.

Reinigingsadvies voor bedrijfsvloeren

Wilt u weten welke oplossingen er zijn voor het reinigen van uw industriële- of bedrijfsvloer? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.