Veegmachine of schrobmachine?

Ieder bedrijf wil een goede eerste indruk achterlaten voor bezoekers of klanten en dat doet u door een schone werkomgeving te creëren. Een schone werkruimte, denk bijvoorbeeld aan een magazijn, draagt bij aan uw ‘visitekaartje’. En daarnaast zorgt het voor een veiligere werkomgeving.

Veegmachine versus schrobmachine

Een veegmachine en een schrobmachine zorgen allebei voor schone vloeren. Maar wanneer kies je nou een veegmachine en wanneer een schrobmachine?

Wanneer een veegmachine kiezen?

Veegmachine Tennant Achterloop S10
Veegmachine Vliegveld

Last van veel stof en losliggend vuil? Dan is een veegmachine de beste keuze. Vuil en stof worden opgeveegd door een veegmachine (zonder stuiven) en in een vuilbak in de machine opgeslagen. Er zijn veel verschillende veegmachines te koop en te huur. Deze machines verschillen onder andere in de draaicirkel en breedte van het veegpad (werkbreedte).

Veegmachines die geschikt zijn voor een klein vloeroppervlakte zijn vaak wendbaarder en hebben een kleinere vuilopvangbak. Machines die geschikt zijn voor grote vloeroppervlaktes zijn groter qua formaat, hebben een groter opvangbak en zijn minder wendbaar. Onderstaand enkele voorbeelden van veegmachines:

Wanneer een schrobmachine kiezen?

Productie ruimte Tennant T16 Schrobzuigmachine
Schrobmachine voor werkplaats Tennant T6

Last van aangehecht vuil, vet of andere vervuiling die aan de vloer vast zitten? Dan is een schrobmachine de beste keuze. Het gebruik van een schrobmachine is vele malen efficiënter dan handmatige schoonmaak bij grote vloeroppervlaktes. Voor een magazijn of winkel met smalle paden is een achterloop-schrobmachine geschikt omdat deze compacter zijn en ook wendbaarder. Voor groot vloeroppervlaktes is een opzit schrobmachine zeer geschikt. Want deze werk snel en efficiënt, echter deze zijn minder wendbaar.

Wanneer kies je een opzit- of achterloop machine?

Wanneer je de soort machine hebt geselecteerd volgt er nog een andere keuze. Namelijk: kies je een zitmachine of achterloopmachine? In het artikel ‘zitmachine versus achterloopmachine‘ staan voor- en nadelen van beide machines.

Gratis advies bij de keuze voor een veegmachine of schrobmachine?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste machine voor uw bedrijf, vloeroppervlakte en vloersoort? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.