Schrobmachine voor in een werkplaats

Schrobmachines worden gebruikt in werkplaatsen om de vloer schoon en veilig te houden. Vervuiling zoals olie, modder, vet en stof zorgen dat een werkplaats er onverzorgd uitziet. En vettige vlekken en rommel op de vloer kunnen zorgen voor val- en of glijpartijen.

Wat is de beste schrobmachine voor een werkplaats?

Elke werkplaats is anders. In een werkplaats waar wordt gesleuteld aan voertuigen vind je olievlekken en bandensporen op de vloer. Maar er zijn ook werkplaatsen of productiehallen waar wordt gewerkt met staal en hout. Hier zijn o.a. metaalsplinters en stof op de vloer te vinden. In een productiehal waar werkbanken en draaibanken staan, is vooral vettigheid op de vloer te vinden. En bij bakkerijen zien we vaak meel en aangekoekte suikers op de vloer.

We zouden graag 1 schrobmachine aanwijzen als dé beste schrobmachine voor alle werkplaatsen. Maar deze bestaat niet. Omdat de beste keuze voor een schrobmachine voor een werkplaats afhankelijk is van o.a. de soort vervuiling, vloersoort en vloeroppervlakte.

Wat bepaalt welke schrobmachine past bij een werkplaatsvloer?

schrobmachine in auto werkplaats en magazijn productie

Zoals hierboven beschreven bepalen o.a. de soort vervuiling, vloersoort en vloerafmetingen de keuze voor een industriële schrobmachine. Onderstaand een kort uitleg over deze factoren:

Vervuiling op de vloer

Wat voor vervuiling zit er op de vloer? Vetvlekken? Stof? Olie of vet? Bandensporen? Of een combinatie van verschillende soorten vuil? Afhankelijk van de vervuiling gebruik je pads of borstels onder de schrobmachine in combinatie met een bijpassend reinigingsmiddel. Is het vuil op de vloer hardnekkig? Kies dan voor een pad met een grovere korrel. Er bestaat veel kwaliteitsverschil in pads. Bij Industrial Cleaning werken we uitsluitend met pads van 3M omdat deze kwalitatief echt goed zijn.

Vloersoort

Een schrobmachine wordt voorzien van pads of borstels. Een grove vloer met open structuur, bijvoorbeeld asfalt of een vloer waar bijv. draadeinden uitsteken, is niet geschikt om met pads te werken. Omdat de pads blijven haken aan de vloer. Daarom raden we hier borstels aan i.c.m. een reinigingsmiddel. Op een gladde vloer, bijvoorbeeld gevlinderd beton of gecoate gladde vloer, raden we pads aan. Zo is er voor iedere vloer de juiste combi van van pads, borstels en reinigingsmiddel te vinden.

Vloeroppervlakte

In de meeste werkplaatsen wordt een achterloop-schrobmachine gebruikt. Een achterloop-schrobmachine is erg wendbaar en kan ook goed in een hoek reinigen. Een werkplaats met een vloeroppervlakte vanaf 2.000 m2? Kies dan voor een opzit-schrobmachine. Een opzitmachine is dan ruim 60% productiever dan een achterloopmachine. Staan er veel stellingen of machines op de werkvloer? Kies dan voor een machine die niet te breed is, zodat ie overal goed tussen kan reinigen.

Schrobmachines voor klanten met een werkplaats

Op basis van de wensen en vloersoort, oppervlakte en vervuiling op de vloer hebben wij onlangs bij Auto Hoogenboom (Audi VW Seat Skoda dealer) in Rotterdam 7 x Tennant T2 schrobmachine geleverd. En bij bakkerij Van Otten in Enter en Banketgroep Nuth een Tennant T300 schrobmachine.

En in ANWB werkplaats in Oostzaan wordt de vloer ook gereinigd met een Tennant T2 schrobmachine.

Welke schrobmachine is geschikt voor jouw werkplaats?

Bel (0318 – 507 249) of mail voor gratis advies voor een schrobmachine die 100% past bij jouw werkplaats. Onze machines zijn te huur en te koop. Wij bieden naast nieuwe schrobmachines, ook gebruikte machines aan. Samen zoeken we een machine die aansluit bij jouw bedrijf en wensen. Wij demonstreren onze schrobmachines ook op locatie, zodat je de werking van de machine in de praktijk kan zien.

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.