Wat is een professionele schrobmachine?

Er zijn verschillende schrobmachines te huur en te koop. Er is keuze uit machines voor particulier gebruik (in huis) en voor professioneel gebruik (bedrijfsmatig).

Wat is het verschil tussen een schrobmachine voor particulier en voor professioneel gebruik?

Er zijn veel verschillen tussen een schrobmachine voor thuisgebruik en een professionele schrobmachine. Onderstaand een overzicht van deze verschillen.

Vloeroppervlakte

Een schrobmachine voor thuisgebruik is geschikt voor vloeren tot 100m2. Een professionele schrobmachine is geschikt voor vloeren vanaf 100m2. Daarnaast is een professionele machine geschikt voor flinke en intensieve vervuiling in bijvoorbeeld werkplaatsen of productieruimtes. Een schrobmachine voor thuis is geschikt voor lichte vervuiling.

Achterloop, stand-on, opzit

Een schrobmachine voor privégebruik is vrijwel altijd een achterloop-model. Een stand-on (waar de bestuurder achterop de machine staat) of een opzit uitvoering zijn pas efficiënt bij grote vloeroppervlaktes. Een opzit model adviseren wij bij een vloeroppervlakte groter dan 1.500 m2.

Watertanks

Omdat een schrobmachine voor thuis geschikt is voor kleinere vloeroppervlaktes is er minder water nodig. De watertanks voor schoon en het opgezogen vervuilde water zijn dus kleiner. Deze moeten regelmatig worden gevuld en worden geleegd. Bij een professionele machine zijn deze tanks aanzienlijk groter. Een machine voor thuisgebruik heeft vaak vuilwatertanks tot 1 liter. Een professionele schrobmachine heeft, afhankelijk van het model, vuilwatertanks vanaf 5 tot 360 liter. Door de grotere tanks kan je langer schrobben en een grote oppervlakte reinigen. Je bespaart tijd doordat je niet telkens de tanks hoeft te vullen of te legen.

Accu, diesel, LPG

Een schrobmachine voor thuis werkt op een lithium accu. Een dergelijke machine is klein, dus de bijbehorende accu is ook compact. Deze is hierdoor snel opgeladen, maar ook snel weer leeg. Een professionele machine werkt op een accu, diesel of LPG. Een professionele machine beschikt over grote accu-pakketten die lang meegaan maar wel meer tijd nodig hebben om opgeladen te worden. Machines voor zeer grote vloeroppervlaktes zijn ook leverbaar in een diesel of LPG uitvoering.

Werkbreedte

De machine voor thuis heeft een smalle werkbreedte. Dit heeft als voordeel dat deze ook onder bijvoorbeeld een eettafel kan reinigen. Een nadeel is dat het langer duurt voordat een (grote) vloer is gereinigd. Een grotere werkbreedte zorgt dat een vloer sneller gereinigd is.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een professionele schrobmachine is hoger dan een voor thuisgebruik. Maar onderdelen hiervoor moeten sneller worden vervangen en ze vragen frequent onderhoud. Dit, omdat ze niet zijn gemaakt voor intensief gebruik.

Welke schrobmachine?

Er zijn veel verschillende professionele schrobmachines te koop en te huur. Voor elke vloersoort (beton, gecoat, asfalt enz.), vloeroppervlakte, toepassing (bijv: magazijn, kantoor, parkeergarage) en inrichting van de ruimte is een andere machine benodigd. Wij adviseren graag welke professionele schrobmachine bij uw vloer past. Neem contact met ons op of bel (+31) 0318 – 507 249 voor een gratis demo op locatie.

contact en advies

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.