Professionele schrobmachines

Er zijn verschillende schrobmachines te huur en te koop. Welke machine heb je nodig? Hoe werkt een professionele schrobmachine? Waar moet je opletten bij het kopen of huren van een schrobmachine? Bekijk onderstaand alle info, of bekijk direct al onze professionele schrobmachines voor verhuur en verkoop.

Tennant T2 schrobmachine
Werkbreedte: 430 mm
Uit voorraad leverbaar
Professionele schrobmachine Tennant T291
Werkbreedte: 550 mm
Compacte schrobzuigmachine
Werkbreedte: 600 mm
Uit voorraad leverbaar
Werkbreedte: 600 mm
Stand-on schrobmachine
Werkbreedte: 800 mm
Stille schrobmachine
Werkbreedte: 800 mm
Streeploos schone vloeren
Werkbreedte: 950 mm
Uitzonderlijke reinigingsprestaties
Werkbreedte: 1040 mm
Krachtige schrobmachine
Werkbreedte: 1145 mm
Uit voorraad leverbaar
Werkbreedte: 1320 mm
Uit voorraad leverbaar
Werkbreedte: 1420 mm
Industriële schrobmachine

4 redenen om te kiezen voor een schrobmachine

Waarom een professionele schrobzuigmachine kopen of huren? Onderstaand hebben wij 4 redenen verzameld:

1. Reinig razendsnel grote oppervlaktes
Reinig grote vloeroppervlaktes (vanaf +/- 100m2) sneller dan bij handmatige vloerreiniging.

2. Hygiënischer vloeren schoonmaken
Schrobmachines maken vloeren echt hygiënisch schoon. Bij handmatig reinigen (dweilen of moppen) wordt slechts 1 emmer water gebruikt. Hierdoor worden vuil en bacteriën over de vloer verspreidt. Een schrobmachine werkt met 2 watertanks. Een tank voor schoon water waarmee de vloer wordt gereinigd. En een tank voor opvangen van het vervuilde water. Dat is wel zo hygiënisch.

3. Intensieve vervuiling eenvoudig verwijderen
Een schrobmachine reinigt een vloer grondig en verwijdert ook intensieve vervuiling moeiteloos.

4. Bespaar tijd
Vloeren zijn sneller schoon en droog en zijn direct weer beloopbaar. Essentieel voor o.a. winkels, productiebedrijven, warehouses. Daarnaast wordt er bespaard op arbeidskosten, doordat een vloer sneller is gereinigd.

Wat is een schrobmachine?

Een professionele schrobmachine is een machine om een vloer snel te schrobben en ook weer droog te zuigen. Zodat een vloer meteen weer droog is. Doordat er geen water op de vloer achterblijft is er geen kans op glij- en valpartijen. En kan een ruimte direct weer in gebruik worden genomen. Een professionele schrobmachine wordt daarom ook vaak een schrobzuigmachine genoemd.

Waar worden professionele schrobmachines gebruikt?

Deze worden gebruikt door bedrijven en instellingen. Denk aan: werkplaatsen, hotels, vliegvelden, parkeergarages, winkelcentra, productieruimtes, magazijnen, ziekenhuizen, scholen, zwembaden, showrooms en supermarkten.

Heb je een schrobmachine nodig?

Heb je een schrobmachine nodig? Of kan je toch beter handmatig de vloer schoonmaken? Een professionele schrobmachine is interessant voor vloeren vanaf grofweg 100m2 vloeroppervlakte. Vanaf 100m2 bespaart het veel tijd, reinigt een machine de vloer beter dan bij handmatige reiniging en wordt het bedrijfsproces minder verstoort.

Hoe werkt een professionele schrobmachine?

Stap 1
De vloer wordt geschrobd met water uit de schoonwatertank. Soms gecombineerd met een schoonmaakmiddel. Maar dit is niet altijd nodig, kijk bijvoorbeeld naar de Ec-H2O technologie™ van Tennant. Daarmee kunnen vloeren worden gereinigd zonder (chemische) schoonmaakmiddelen. Dit is beter voor het milieu en er wordt bespaard op schoonmaakmiddelen.

Stap 2
Direct na het schrobben wordt het vervuilde water opgezogen en komt het vuile water in de opvangtank terecht. Een schrobzuigmachine voert dus 2 taken tegelijkertijd uit. Deze schrobt de vloer en zuigt deze ook direct weer droog. Na het reinigen van de vloer is deze schoon en droog. De vloer kan direct weer worden gebruikt. Er dus hoeft niet te worden gewacht tot de vloer droog is. Dit is handig in drukke winkelcentra, maar ook in een magazijn of productieruimte waar 24/7 wordt gewerkt.

hoe werkt een schrobmachine

Belangrijke keuzes bij het kiezen van een schrobmachine?

Waar kan je allemaal uitkiezen? Wat zijn belangrijke keuzes bij het kopen of huren van een schrobmachine? Waar moet je rekening mee houden?

1. Wat voor vloer wordt er gereinigd?

Een schrobmachine wordt voorzien van borstels of pads. Heb je een ruwe vloer of een vloer met ruwe coating? Kies dan voor borstels. Heb je een gladde vloer, gecoate of gevlinderde (beton)vloer? Kies dan voor pads. Hier lees je meer over de keuze tussen pads of borstels.

2. Werkbreedte

Elke machine heeft een andere werkbreedte. De keuze voor een werkbreedte is afhankelijk van het te reinigen vloeroppervlakte. Bij veel smalle gangen, ruimtes met obstakels en deuropeningen is een machine met een smalle werkbreedte aan te bevelen. Voor grote oppervlakte is aan machine met een grote werkbreedte handig omdat dan de vloer sneller schoon is.

3. Inhoud van de watertanks

Een professionele of industriële schrobmachine heeft, afhankelijk van het model, vuilwatertanks van 5 tot 360 liter. Door de grote tanks kan je langer schrobben en een grote oppervlaktes reinigen. Doordat de tanks niet telkens geleegd hoeven te worden. Maar grote watertanks zorgen ook voor een grotere machine en deze zijn minder wendbaar.

4. Aandrijving

Een professionele machine werkt op een accu-pakket (elektrisch), diesel of LPG en hebben een lange werktijd. Zodat je niet tussendoor de accu’s opnieuw moet opladen of brandstof moet aanvullen. Kies voor een accu-pakket wanneer binnen weinig ventilatie mogelijkheden zijn. Een diesel of LPG machine hebben echter een langere werktijd dan een elektrische uitvoering.

5. Welke vervuiling op de vloer?

Heb je een industriële of professionele schrobmachine nodig of eigenlijk toch een veegmachine? Een schrobmachine zet je in bij kleine hoeveelheden stof, aangehecht vuil, vet of andere vervuiling die aan de vloer gehecht is. Is er sprake van veel stof en losliggend vuil? Kies dan een veegmachine.

6. Achterloop, zit of stand-on?

Schrobmachines zijn verkrijgbaar als opzit-, achterloop- en stand-on uitvoeringen. Een achterloop-schrobmachine is wendbaar en past door deuropeningen en smalle gangen en is geschikt voor kleine vloeroppervlaktes. Een opzitmachine (ook ride-on genoemd) is minder wendbaar maar is geschikt voor het reinigen van grote vloeroppervlaktes. Deze wordt geadviseerd bij vloeroppervlaktes vanaf 1.500m2. De stand-on machine wordt gebruikt voor middelgrote vloeroppervlaktes of wanneer de aanschaf van een zitmachine niet haalbaar is. Een stand-on is ook iets wendbaarder dan een zitmachine.

7. Nieuw of gebruikt?

Een reinigingsmachine van een degelijk merk gaat jarenlang mee. Tennant is een merk dat bekend staat om haar machines die bijna onverslijtbaar lijken. Een gebruikte schrobmachine is een budgetvriendelijk alternatief voor een nieuwe machine.

Welke professionele schrobmachine?

Wij verhuren en verkopen verschillende professionele schrobmachines. Voor elke vloersoort (beton, gecoat, asfalt enz.), vloeroppervlakte, toepassing (bijv: magazijn, kantoor, parkeergarage) en inrichting van de ruimte is een andere machine benodigd.

Wij adviseren graag welke professionele schrobmachine bij uw vloer past. Neem contact met ons op of bel (+31) 0318 – 507 249 voor een gratis demo op locatie.

contact en advies

Contact

  • Door verder te gaan, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.